Lees meer

Betekenisvol marketingproject op de agenda voor 2024?

Nu open: Dien vrijblijvend een aanvraag in voor campagnes, branding, content en merkstrategie.

Stapel geïllustreerde Marketing Schmarketing 'krantjes' met een groene achtergrond.
Icoon Marketing Schmarketing in groen

Marketing Schmarketing maakt communicatie met diepgang.

Stapel geïllustreerde Marketing Schmarketing 'krantjes' met een groene achtergrond.
Icoon Marketing Schmarketing in groen

Creative Agency X Marketing Magazine

Het is onze missie om de wereld van merkcommunicatie minder plat en eenzijdig te maken. Zodat we onszelf herkennen in de verhalen die merken vertellen. Dat marketing een fijne prikkel is. Interessant, en vermakelijk. En vooral, zodat marketing een positieve invloed heeft op hoe mensen zich gedragen, voelen en tot elkaar verhouden.

Deze klanten gingen je voor

Client LogoClient LogoClient LogoClient Logo
Client LogoClient LogoClient LogoClient LogoClient LogoClient Logo
Met klanten als Artsen Zonder Grenzen, Wereldmuseum en FNV is Marketing Schmarketing sinds 2018 een premium brand agency.

Daarnaast maakt Marketing Schmarketing sinds de oprichting (social) content waarin we kritisch zijn op marketing en media omdat bij grote budgetten en bereik ook grote verantwoordelijkheid hoort van de impact van communicatie op onze cultuur.  

Marketing Schmarketing is een creative studio en een online magazine op het snijvlak van business en creativiteit die fungeert als gids voor moderne communicatie, gemaakt voor brand professionals en merken met een missie.

Magazine

Een communicatievakblad waar marketing-, communicatie-, creative- en mediaprofessionals zakelijk nieuws, achtergrond,  en inspiratie vinden. Vakkennis in creative content formats. Zonder het platte marketing sausje, en vooral mét diverse perspectieven van buiten het kleine marketing kringetje.

Creative Brand Agency

Als onafhankelijke brandstudio helpen we vooruitstrevende organisaties met het uiten van hun visie om die vervolgens te vertalen in positioneringen, brand identities, merkstrategieën, communicatie, campagnes, content, formats en design. Klanten kiezen vooral voor Marketing Schmarketing omdat we bewust een klein creatief team zijn gespecialiseerd in gevoelige thematiek en inclusie.

Media & Advertising  

Naast eigen kanalen geeft Marketing Schmarketing toegang tot een divers netwerk van media en community partners. Bereik doelgroepen d.m.v. branded content, newsletter advertising, podcast promoties, influencer marketing, of gesponsorde events .

Shop 

Agency-waardige producten voor strategie en creatieve communicatie, maar dan toegankelijk, transparant en overzichtelijk. In de Marketing Schmarketing Shop vinden professionals en ondernemers alles om merken te laten groeien.

Over de oprichters

Vera Westenberg en Leroy Duivenvoorden, oprichters van Marketing Schmarketing, zijn een queer power-koppel met een missie: ‘In alles wat we doen willen we onze cultuur vooruit brengen, met Marketing Schmarketing maken we commerciële en creatieve communicatie inhoudelijker en inclusiever.'

Vera Westenberg studeerde Fashion & Branding aan Amsterdam Fashion Institute waar ze zich specialiseerde in visuele cultuur en de representatie van vrouwen in media. Leroy Duivenvoorden begon zijn carrière in New York waar hij werd getraind in gedragspsychologie en commerciële communicatie. Daarna heeft hij in Nederland meerdere start-ups helpen groeien als marketingstrateeg. Samen fungeren ze als klassiek brand-duo waar creative concepting, visual strategy, design, copy en storytelling samenkomen.