Meet Gianna Mazzeo! 

Gianna (zij/haar) is een Italiaans-Australische filmmaker, schrijver en regisseur die momenteel in Amsterdam woont en werkt. Haar meest recente werk, "The History of the Carabiner", is een korte documentaire / modefilm over de oorsprong van de karabijnhaak als queer symbool. Gianna vertelt graag verhalen die onderbelicht zijn en onderzoekt onderwerpen op basis van hoe interessant ze denkt dat het zal zijn voor mensen die overspoeld worden met sociale content.

Voor "The History of the Carabiner" werkte Gianna samen met een volledig vrouwelijke/non-binaire queer-crew. Dat was iets wat ze al een tijd wilde doen, maar wat niet per se makkelijk was om te realiseren: ‘Soms moet je bepaalde mensen aannemen die de klant wil, om een opdracht binnen te halen.’ Gianna voegt toe: ‘In een ideale wereld zouden klanten queer creatives benaderen met een bepaalde gevoeligheid voor de verhalen die we willen vertellen, en daaraan qua visie niet teveel veranderen. Maar als creative moet je ook weten wat je wil en ook opstaan voor wat je wil.’’

“Hoe meer je met je werk nu kunt doen om op te staan voor de community, hoe beter de mogelijkheden in de toekomst zullen zijn.”

Socials: Gianna Mazzeo 

@i.am.gianna.thelabel

ciao@giannamazzeo.com

www.giannamazzeo.com