Lees meer

Betekenisvol marketingproject op de agenda voor 2024?

Nu open: Dien vrijblijvend een aanvraag in voor campagnes, branding, content en merkstrategie.

Design

Design

strategie
concept
productie
Merken met een missie hebben next level design nodig om relevant te blijven. Uitgesproken, kwalitatief en authentiek. We onderzoeken waar een merk echt over gaat en we vertalen dat merkgevoel door onderscheidend design in een unieke visuele identiteit.

Marketing Schmarketing geeft sinds 2018 meer diepgang aan merken. Als onafhankelijke brandstudio helpen we vooruitstrevende organisaties met het uiten van hun visie om die vervolgens te vertalen in krachtige identiteiten, campagnes en creatieve communicatie. Van strategie tot productie helpen we merken te resoneren met een grotere diversiteit binnen hun doelgroep.

Design met inhoud:

Creatief concept op basis van de (bestaande) merkpositionering

Inclusief: Input/content sessie, strategie plan, , visuele stijl en formats.

Design en productie

Huisstijl, logo, design elementen, kleurpalet, fonts, beeldtaal, expressieve waarden. Visuele identiteit, digital design, webdesign, content en templates, data visualisaties, illustraties, stijlelementen, events en offline experiences, print & packaging, marketing materiaal, product design en concepting.

Team guide

Overzichtelijke gids zodat het team en partners direct met het nieuwe merk overweg kunnen.

Mogelijk inclusief templates en retainer per kwartaal

Voor het doorvoeren van de nieuwe stijl in alle communicatie. Deze uren worden aan het begin van ieder kwartaal, of tussendoor, samen ingeschat en gereserveerd op een strippenkaart. Mogelijk: fotografie, video, edit, copy, data design en templates.


Gemakkelijk betalen via iDeal of op factuur

Gespecialiseerd in groeiende organisaties en initiatieven

Toegewezen account/brand director

Deze klanten gingen je voor

Client LogoClient LogoClient LogoClient Logo
Client LogoClient LogoClient LogoClient LogoClient LogoClient Logo
In iedere design traject zoeken we naar meer. Meer diepgang, meer referenties en meer connectie met de doelgroep.
- Marketing Schmarketing

Visuele design dat het merkgevoel overbrengt.

De visuele identiteiten van Marketing Schmarketing, gebaseerd op bewezen methodiek, zijn clean, helder, kleurrijk en modern. We zorgden dat merken (weer) van nú voelen. Onze modernistische benadering zorgt ervoor dat we identiteiten bouwen die de tijd doorstaan en continu uitgebouwd kunnen worden. Door te refereren aan design classics en culturele bewegingen geven we merken een visuele stijl met diepgang waar het merk en het team trots op kan zijn.

Specifieke wensen voor je merk? Stuur ons direct een bericht.

Creativiteit is een proces

Merken vertrouwen op Marketing Schmarketing omdat we heldere creatieve processen hebben, van strategie tot productie.
01

Reserveer een traject en plan een conceptsessie

Reserveren

Reserveren kan gemakkelijk door een aanbetaling te doen in de webshop.

Conceptsessie

De eerste stap is een conceptsessie. Dit is een manier gebleken om teams te verbinden en vroeg in het traject alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Tijdens een inputsessie zijn sleutelfiguren uit het bedrijf, of de mensen die het meest van het merk, de klanten of het team weten aanwezig. Ook zal in ieder geval alle beslissingsmakers over de strategie aanwezig zodat zij vanaf het begin betrokken zijn. Tijdens een conceptsessie doen we een deep-dive in het merk door te kijken naar beeld, waarden en door samen de ambitie en purpose van het merk via verschillende methodieken te bespreken.

Deze sessie duurt ongeveer 2,5 uur en vindt plaats op locatie of in onze studio in Amsterdam om het team in een frisse en creatieve mindset te krijgen. We adviseren om 5-7 mensen aanwezig te hebben tijdens de conceptsessie. Meer intern onderzoek is mogelijk op aanvraag.

02

Onderzoek en concept creatie

Onderzoek

Wat is de kern van het merk en waar staat het voor? Wat vindt de doelgroep belangrijk en hoe uiten deze waarden zich in de huidige beeldcultuur? We onderzoeken het merk, de markt en de doelgroep om helder in kaart te brengen wat deze met elkaar verbindt. We vinden linkjes en patronen tussen waar het merk voor staat en hoe die missie terugkomt in onze cultuur. We onderzoeken welk archetype bij het merk past en welke menselijke behoeften het merk in voorziet om zo tot een solide strategie te komen. Zo creëren we een steeds rijkere cultuur van referenties om het merk heen, waardoor een merk steeds authentieker, eigener en onderscheidender wordt.

Creatief haakje

Op basis van het onderzoek creëren we nieuwe connecties. Vervolgens ontdekken we een creatief haakje waardoor het merkconcept logisch en vertrouwd voelt.

Nu we de organisatie, de purpose en de markt goed begrijpen associeren we rondom het merk om het karakter steeds beter te leren kennen. We analyseren en combineren het onderzoek en de inspiratie om tot de kern van het merkgevoel te komen. We leggen nieuwe verbindingen om een sterk concept te creëren voor een authentiek merk met diepgang. Een merk dat mensen weet te raken voorbij ratio.

03

Oplevering: stijlconcept en moodboards

Het concept leveren we op door direct een beeld te geven. Zowel van digital design, fotografie en stijlelementen maken we verschillende moodboards zodat het team betrokken is in het design proces.

04

Oplevering: 3 design richtingen

Op basis van de feedback en input na de moodboardfase vertalen we het merk in drie unieke stijlen. Deze worden opgeleverd in een interactieve sessie waarin we samen diverse elementen combineren om tot een definitieve design richting te komen.

05

Oplevering: final design en stijlgids

Het final design wordt opgeleverd op een manier dat het team er direct mee aan de slag kan.

Doe nu een snelle aanvraag

✓ Geheel vrijblijvend
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Specifieke wensen voor je merk? Stuur ons direct een bericht.

Specifieke wensen voor je merk? Stuur ons direct een bericht.

Waarom Marketing Schmarketing

Stapel geïllustreerde Marketing Schmarketing 'krantjes' met een groene achtergrond.
Stapel geïllustreerde Marketing Schmarketing 'krantjes' met een groene achtergrond.

Waarom Marketing Schmarketing

💥 Kleine agency sinds 2018
dus korte en directe lijnen. snelle doorlooptijden

🌈 Breed netwerk van creatives, journalisten en media
Veel kruisbestuiving, uiteenlopende klantgroep en werkervaring

✨ Marketing Schmarketing produceert
van podcasts, journalistieke artikelen, video’s, fotografie, trend reports, media analyses en onderzoeken.eigen studio

🕺 Serieus talentvolle onconventionele mensen
Zijn geen onderdeel van iets groots en kunnen onconventioneel dingen zien. kritische denkers, nemen niet zomaar dingen voor waar aan. Herkaderen dingen, of zien hoe meerdere dingen tegelijekrtijd waar kunnen zijn. Veel kennis van gedragpsychologie en visuele cultuur

⚡️ Enthousiasme
Als we eenmaal een campagne aan het maken zijn, doen we dat ook helemaal volle kracht. Humor en fun

💸 Zijn maatschappelijk betrokken.
doen vrijwillige projecten op lokaal niveau want dat moet versterkt wordenco creatie met klanten. Onderdeel queer community. Activisme. Onafhankeijke denken.